Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported License.
You may share it, copy it etc. IF you link back to my original piece!

Tuesday, 12 March 2013

Mieli ja todellisuus

The following is a weird piece of text, which I managed to write last month. It's not much and unfortunately it's in Finnish, so not everyone who'd like to will be able to read it.

Olin yksin pimeässä. Ja kuitenkin, tunsin jonkun tarkkailevan minua. Oli kylmää ja kosteaa. Jotakin niljakasta kulki jalkojeni ohitse, koskettaen niitä hiukan. On päästävä pois täältä, ajattelin. Ajatus olisi muuten ollut ihan hyvä mutten tiennyt missä olin tai mistä olin tullut. Joskus on vain pysähdyttävä miettimään, vaikka kuinka pelottaisi. Tämä oli yksi niitä kertoja. Ja niin minä pysähdyin.

Todellisuudessa Ana ei ollut pimeässä vaan ehkä yhdessä valoisimmista huoneista koko kaupungissa. Sairaala. Kenelläkään ei tule mitään hyvää siitä mieleen. Ei ainakaan Medissä. Medissä kukaan ei mennyt sairaalaan, jollei jotakin todella pahaa ollut tapahtunut. Ann oli koomassa.

Seisoin aivan paikallani, hädin tuskin hengitin ja mietin. Mietin oikein kovasti. Aivoni tutkivat asioita joka kantilta mutten keksinyt vastausta.

Kuten sanottu. Hän oli koomassa ja aivokäyrä oli heikonlainen. Ei unen, ei nukkujan, ei valvojan mutta ei aivokuolleenkaan. Ystävät olivat aikoja sitten lakanneet käymästä.

Yksin. Miksi olen yksin pimeydessä? kyselin hämmentyneiltä aivoiltani lähtiessäni jatkamaan matkaa eteenpäin. Yksi askel, toinen.

Piikki aivokäyrässä ja muutamaa sekuntia myöhemmin toinen. Abnormaali käyrä. Suora, piikki, suora, piikki.

Askel, toinen, kolmas. Hitaasti eteenpäin. Kuulin litinän askelissani. Syvemmälle, syvemmälle.. Osaanko uida, mitein hädissäni. Vain minä, pimeys, vesi ja haljaisuus. Solahdin veteen. Se oli kylmää.

Väristys, tärinä, liikkuvat silmat luomien alla. Lääkäri ja hoitaja hämmentyneinä huoneessa. Voisiko olla, voisiko? Heräisikö tuo punapää viimein? Kaikkien näiden vuosien jälkeen.

No comments:

Post a Comment